Ga naar Content

Gratis bezoek voor verzorgingshuisbewoners bij jubilerend Museum van de 20e eeuw

Het Museum van de 20e eeuw in Hoorn bestaat 30 jaar en trakteert. Bewoners van verzorgingshuizen in Noord-Holland mogen gratis naar binnen. Voor hen zal het een feest van herkenning zijn met diverse interieurs uit de vorige eeuw. 

Deze keuken stond in een miljoen huizen in Nederland - Foto: NH Media

Met een keuken uit de jaren '60 gaat ook museumdirecteur Hans Stuijfbergen terug naar zijn jeugd. "Dit ontwerp van Piet Zwart stond in een miljoen Nederlandse huizen, dus veel mensen herkennen het", vertelt hij in het televisieprogramma NH Helpt. "Onze bijnaam is het 'Oh ja museum', omdat bezoekers de hele tijd roepen: 'Oh ja, dat hadden wij ook thuis.'"

Een stel dat in het museum rondloopt met de kleinkinderen roept inderdaad: "Kijk allemaal oranje en bruin, zoals wij dat vroeger hadden."

Een interieur uit de jaren '70 - Foto: NH Media

Verzorgingshuizen die gebruik willen maken van het gratis aanbod van het Museum van de 20e eeuw kunnen voor meer informatie kijken op nhhelpt.nl.

NH Helpt: voor iedereen die hulp nodig heeft of kan bieden

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TVOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug.