Ga naar Content

Opnieuw stapt een Bloemendaalse wethouder op vanwege gezondheid

Wethouder Nico Heijink (VVD) van Bloemendaal legt per direct zijn functie neer. Dat heeft hij waarnemend burgemeester Ankie Broekers-Knol laten weten. Op dit moment bestaat het college nog maar uit twee personen.

In een verklaring schrijft de gemeente Bloemendaal dat Heijink 'de laatste maanden kampt met gezondheidsklachten' en dat hij ervaart dat dat zijn 'optimaal functioneren' in de weg staat. Heijink had onder meer financiën in zijn portefeuille.

Nico Heijink (geheel rechts op de foto) en oud-wethouder Henk Wijkhuisen (geheel links op de foto) - Foto: archieffoto gemeente Bloemendaal

In april liet wethouder Henk Wijkhuisen (D66) ook weten te gaan stoppen vanwege problemen met zijn gezondheid. Hij had onder meer mobiliteit, water(wegen) en riolering in zijn portefeuille. Hij gaf aan tot eind mei door te blijven werken. Wijkhuisen lijkt inmiddels te zijn gestopt, aangezien er per 27 mei naar een opvolger wordt gezocht, zo is op de site van de gemeente Bloemendaal te lezen.

Eén wethouder over

Wie de opvolger van Nico Heijink wordt, is ook nog onduidelijk. Het college laat nog weten hoe zijn taken verdeeld worden. Dat bestaat nu enkel nog uit waarnemend burgemeester Broekers-Knol en wethouder Attiya Gamri (PvdA).

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]