Ga naar Content

Bibiane en Willem verloren in paar maanden tijd allebei hun geliefde aan kanker

Bibiane (53) en haar zwager Willem (50) doen samen mee met de aankomende Wandel4daagse Alkmaar om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Dit doen zij omdat hun partners stierven aan kanker. Bibiane verloor in korte tijd zus Maike, de vrouw van Willem, én haar man André aan kanker.

Bibiane en Willem verloren in paar maanden tijd allebei hun geliefde aan kanker - NH Nieuws

In bovenstaande video zie je het persoonlijke verhaal van Bibiane en Willem over het verlies van hun partners aan kanker.

Bijna een jaar geleden verloor Bibiane haar zusje Maike, 45 jaar, aan uitgezaaide borstkanker. En begin dit jaar overleed haar 56-jarige man André, hij had alvleesklierkanker. "Mijn zus en man waren naast mijn kinderen de belangrijkste mensen in mijn leven. We waren er altijd voor elkaar en begrepen elkaar zonder woorden. Het waren simpelweg hele lieve, warme, sociale en gezellige mensen, die door heel veel mensen werden omarmd."

Tekst gaat door onder de foto

Bibiane en Willem - Foto: NH Media

Zwager Willem kreeg bovenop het verlies van zijn vrouw Maike en zijn zwager André nog meer voor zijn kiezen door de ziekte. "Mijn moeder en een maatje van mij overleden ook nog eens aan kanker binnen dertien maanden. Dus vier mensen die in korte tijd door kanker overlijden. Heftig en nietsontziend."

Wandelen

Jaarlijks sterven er 45.000 mensen aan kanker is ons land. De ziekte is daarmee nog steeds doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Bibiane en Willem hopen dat wat hun is overkomen, het verlies van hun geliefden en familie, zoveel mogelijk andere mensen bespaard zal blijven. "We hebben inmiddels al zo'n 14.000 euro bij elkaar opgehaald voor onderzoek. Veel mensen leven mee. Dat is heel fijn," aldus Bibiane.

NH doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Wandel4daagse met reportages en op de laatste dag zijn we live bij de finish op het Waagplein. Volg de tv-uitzending op zaterdag 15 juni vanaf 13.30 uur. 

De tv-uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door organisator Le Champion.