Ga naar Content

Automobilist botst tegen Hoofddorps huis: Marcel en Petra 'zitten met de gebakken peren'

Wie heeft de voorgevel van hun huis geramd? Met die vraag lopen Marcel en Petra Timmerman uit Hoofddorp sinds gisteren rond. Ze kunnen er met hun hoofd niet bij: de gevel is zwaar beschadigd en van de dader is geen spoor te bekennen. 'Waarom zou je doorrijden?' vragen ze zich af. 

De schade aan de pui - Foto: Petra Timmerman

Het Hoofddorpse stel is nietsvermoedend thuis aan het werk, als Marcel opeens een flinke knal hoort. Hij kan het geluid niet plaatsen en vervolgt zijn werkzaamheden. Dat verandert als Petra twee uur later naar buiten loopt en een flinke schade aan de buitenmuur ontdekt. "Je verwacht het niet", vertelt Marcel.

De schade is volgens de bewoners enorm, zo'n 10.000 euro. Hoeveel de verzekering daarvan gaat betalen, dat weten ze nog niet. "We zijn boos", aldus Marcel. Hij vraagt zich af waarom je als automobilist zou doorrijden. "Je bent toch verzekerd? Als iemand stopt en dat netjes aangeeft, zijn de problemen zo opgelost. Nu zitten wij met de gebakken peren."

Tekst gaat verder onder de foto van het achterlicht en een stuk van de bumper.

De doorgereden auto heeft een deel van het achterlicht en de bumper achtergelaten - Foto: Petra Timmerman

De bewoners hebben direct aangifte gedaan, bevestigt ook een politiewoordvoerder tegenover NH. Het lijkt erop dat een auto achteruit tegen de woning is aangereden. In de tuin vond het stel namelijk een stuk van het achterlicht en een deel van de bumper. 

Met de onderdelen heeft de politie het type auto vastgesteld: een blauwe Nissan Leaf. Camerabeelden bij de buren zijn ook opgevraagd. Voor alsnog leveren deze beelden nog geen kenteken. 

Het stel roept omwonenden op informatie over een blauwe Nissan Leaf met beschadigde rechterachterkant te delen. Marcel: "De bestuurder kan geschrokken en gevlucht zijn. Er hoeft geen kwade opzet te zijn. We hopen dat de automobilist tot inzicht komt en zichzelf alsnog meldt."

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]