Ga naar Content

Vurige wens Obdammers gehoord: kermis keert terug naar centrum

Bijna niets staat een terugkeer van de kermis naar het centrum in de weg. De kermisexploitanten hebben voor deze locatie een vergunningsaanvraag bij de gemeente ingediend. Daarmee komt de wens van veel Obdammers na jaren bakkeleien uit.

Peter en Astrid Feld (rechts) op de kermis - Foto: NH Media / Michiel Baas

Het verplaatsen van de kermis van het centrum naar het grasveldje langs de Braken zorgde voor flink wat teleurstelling in het dorp. Vorig jaar leek het erop dat de kermis naar het centrum zou terugkeren, maar die poging strandde. Als alternatief en 'goedmakertje' kreeg het dorp een gratis oliebol en ritje in de kermistrein aangeboden.

Kermisexploitanten overstag

De gemeente Koggenland en kermisexploitanten zijn de afgelopen maanden met elkaar in gesprek geweest over een voorkeurslocatie van de kermis. Een merendeel van de exploitanten gaf de voorkeur aan om de attracties langs de Braken te plaatsen, waar de kermis ook de afgelopen jaren is gehouden.

Vanwege de vurige wens van veel Obdammers om de kermis ook dit jaar in het centrum te houden, zijn ze alsnog overstag gegaan. Uit een eerdere enquête die de gemeente had rondgestuurd kwam naar voren dat ruim 85 procent van de Obdammers die de vragenlijst hadden ingevuld, het liefst zien dat de kermis weer terugkeert naar de Dorpsstraat. Tot groot genoegen van kartrekker Ilonka, die zich hiervoor hard maakte. "Hartstikke leuk nieuws!", reageert ze. "De kermis hoort gewoon thuis in het centrum, dus dit is een mooie oplossing."

Verdeling kermisattracties vernieuwd

De Stichting Behoud Nederlandse Kermissen heeft inmiddels een vergunningsaanvraag bij de gemeente ingediend. In die aanvraag staat onder meer dat de indeling van de attracties voor dit jaar wordt vernieuwd.

Zo verhuizen de wat grotere attracties die niet voldoende ruimte hebben op de Dorpsstraat naar het parkeerterrein achter het winkelgebied. "Dit biedt niet alleen meer ruimte, maar ook een betere spreiding van de attracties over het dorp", aldus de gemeente. De gemeente maakt op korte termijn een beslissing over de vergunningsaanvraag.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.