Ga naar Content

Wallenkoning Jan Otten naar laatste rustplaats gebracht

Wallenkoning Jan Otten is op De Nieuwe Ooster in besloten kring begraven. Gisteren was de uitvaartdienst en de kist met Otten heeft vannacht op het podium van erotisch theater Casa Rosso gestaan, voordat hij naar zijn laatste rustplaats werd gebracht. De laatste tocht van de markante man trok veel bekijks.

Otten - NH Nieuws

Onder de aanwezigen waren Udy en Erica. Ze verzorgen al ruim twintig jaar de shows op het podium van het sekstheater en zijn kapot van het overlijden van Otten.

"Hier staan we dan. Op de laatste dag, vaarwel te zeggen. Ik heb er geen woorden voor", zegt Udy bedrukt. Ook Erica valt het afscheid zwaar: "Ik ben sprakeloos. Het was een hele lieve man met een hart van goud. Ik weet verder niet wat ik moet zeggen", aldus Erica.

Brug of standbeeld

Sabrina en Isaac werkten acht jaar voor Otten en zijn eveneens ontroerd: "Het was een echte vent. Hij heeft ons heel erg geholpen en van de straat gehaald. Daar zijn we hem altijd dankbaar voor".

Mariska Majoor, oprichter van het Prostitutie Informatie Centrum, ziet het wel zitten als een brug naar Otten wordt genoemd. Ook een standbeeld zien andere nabestaanden wel zitten. 

Otten overleed vorige week donderdag op 82-jarige leeftijd. Hij was al een langere tijd ziek.

Lees ook