Ga naar Content

Sterke Ryan Clarke loopt olympische limiet en persoonlijk record op 800 meter

Ryan Clarke heeft in het voorprogramma van de Diamond League in Oslo zijn persoonlijk record aangescherpt. De atleet uit Castricum liep de 800 meter in een tijd van 1.44,83. Clarke duikt daarmee onder de Nederlandse limiet voor de Olympische Spelen in Parijs.

Ryan Clarke op de WK indoor - Foto: Orange Pictures

Toch is het nog niet zeker dat Clarke ook naar de Olympische Spelen gaat. De internationale olympische limiet staat op 1.44,70. Bij het lopen van die tijd is deelname aan de Spelen komende zomer sowieso een feit. Nu hij de Nederlandse limiet heeft gelopen, zal hij moeten afwachten of hij wordt geselecteerd.

Zijn oude persoonlijk record stond op 1.45,32. In Oslo was hij dus bijna een halve seconde sneller dan zijn vorige snelste tijd. Clarke eindigde achter de Noor Tobias Grønstad als tweede. Tony van Diepen uit Heerhugowaard kwam als derde over de finish in 1.44,85.

Tekst loopt door onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Op de 400 meter kwam Lieke Klaver in actie. Ze atlete uit Enkhuizen eindigde als vierde in een tijd van 50,62 seconden. Ze bleef ruim boven haar persoonlijk record. Tasa Jiya eindigde op de 200 meter als achtste in 23,13 seconden.

Van 7 tot en met 12 juni vinden in Rome de EK atletiek plaats.

Lees ook