Ga naar Content

Hijsactie Schipholbrug afgeblazen vanwege voorspelde wind, maar A9 dit weekend toch dicht

Vanwege de voorspelde wind is het werk aan de Schiphpolbrug dit weekend geschrapt. Dat betekent niet dat de afsluiting van de A9 van de baan is. Omdat er ook andere werkzaamheden tussen Badhoevedorp en Holendrecht worden uitgevoerd, is dat deel van de snelweg van vanavond tot maandagochtend vroeg alsnog in beide richtingen dicht. Bovendien moet Rijkswaterstaat een nieuw weekend plannen om het brugdek alsnog in te hijsen. 

Transport van het brugdek - Foto: Rijkswaterstaat

Het brugdek laden, roteren, transporteren en hijsen: dat is door de voorspelde windstoten onveilig, vertelt de woordvoerder van Rijkswaterstaat. Om het brugdek alsnog te kunnen inhijsen, moet er nog een weekendafsluiting worden ingepland. Die afsluiting komt dus bovenop de afsluiting van dit weekend. Wanneer de hijsactie wel gaat plaatsvinden, is nog de vraag.

De komende weekendafsluiting blijft namelijk van kracht, omdat alle andere werkzaamheden - zoals funderingswerk bij de Beneluxbaan en de Burgemeester Boersweg, ombouw van de voormalige afrit Shell naar een vluchtstrook en de installatie van detectielussen - wel doorgaan.

Tekst gaat verder onder de kaart met omleidingen.

Omleidingsroutes tijdens nacht- en weekendafsluiting A9 - Foto: Rijkswaterstaat

De snelweg is vanavond 20.00 uur tot en met maandag 5.00 uur in beide richtingen dicht. Verkeer vanuit het zuiden richting Haarlem en Alkmaar moet dan omrijden via de A2, A10 en A4. Verkeer vanuit Alkmaar kan tijdens de afsluitingen tot knooppunt Badhoevedorp gebruikmaken van de A9, maar moet vanaf dat punt de A4 op om via de A10 Zuid en de A2 om te rijden.

Op de A7 zijn aankomend weekend ook werkzaamheden. Van noord naar zuid is daar maar één rijstrook open. Rijkswaterstaat verwacht nog steeds dat het verkeer op de A9 hier weinig van zal merken. De verwachte extra reistijd door de A9-afsluiting is 10 à 30 minuten, schat Rijkswaterstaat.

Lees ook

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]