Samenvatting: Hovocubo ten koste van Os Lusitanos naar finale landskampioenschap zaalvoetbal

Het is Hovocubo opnieuw gelukt de finale om de landstitel in het zaalvoetbal te bereiken. De club uit Hoorn versloeg in de halve finale het Amsterdamse Os Lusitanos met 2-1. Stan van der Wal zorgde in de tweede helft voor het winnende doelpunt.

Samenvatting Os Lusitanos - Hovocubo - NH Nieuws

Yoshua St. Juste zette Hovocubo op 0-1 na een assist van Appie Attahiri. Trainer Sander van Dijk zag het openingsdoelpunt vanaf de tribune. De vertrekkende trainer kreeg in de tumultueuze vorige wedstrijd een tweede gele kaart.

Voor de rust was het international Saber ben Khalou, die de Amsterdammers alweer op gelijke hoogte bracht (1-1).

Tekst gaat verder onder de video.

Yoshua St. Juste: "Uiteindelijk speel je om prijzen te winnen" - NH Sport / Frank van der Meijden

Attahiri was ook de aangever bij het winnende doelpunt van Stan van der Wal. De behendige aanvaller haalde verwoestend uit vanuit een moeilijke hoek en schoot Hovocubo naar de finale. De eerste wedstrijd in de best-of-three-serie werd namelijk ook al door de Horinezen gewonnen (6-5).

Vorig jaar ging de titel aan de neus van Hovocubo voorbij, terwijl in 2022 wel de landstitel voor de Hoornse club was. FC Eindhoven of Tigers Roermond zal in de aankomende finale de tegenstander zijn.

Later volgt op deze website een samenvatting van het duel tussen Os Lusitanos en Hovocubo.

Saber ben Khalou: "We waren niet minder dan Hovocubo" - NH Sport / Frank van der Meijden