Ga naar Content

Clubliefde bestaat: handballer Jimmy Castien stopt na 19 seizoenen bij Aalsmeer

Na negentien seizoenen zet handbalveteraan Jimmy Castien een punt achter zijn carrière. Hij maakte zijn debuut voor Aalsmeer op zijn vijftiende en is sindsdien een vaste waarde in het team. "Er zit zoveel tijd in het trainen, reizen en wedstrijden spelen. Ik ga mijn tijd nu anders besteden", verklaart Castien zijn beslissing.

Na negentien seizoenen stopt Jimmy Casitien bij Aalsmeer - NH Nieuws

Afgelopen zondag speelde de 34-jarige handballer uit Rijsenhout zijn laatste wedstrijd voor de Noord-Hollanders. Door een 31-28 overwinning op Lions kroonde Aalsmeer zich tot kampioen van Nederland. "Als je het wil afsluiten dan was dit de manier om het te doen. Hier droom je van", aldus Castien.

"Jimmy stond altijd voor je klaar"

Aalsmeer-keeper Rene de Knegt

Altijd te laat

Aalsmeer moet het komend seizoen stellen zonder de ervaren speler en dat gaat zijn medespelers niet in de koude kleren zitten. "Jimmy stond altijd voor je klaar. Dat gaan wij missen", aldus Aalsmeer-keeper René de Knegt. "Het was een loyale speler die altijd honderd procent geeft. Een heel fijn persoon", aldus Aalsmeer-trainer Wai Wong.

Het team baalt dus van het vertrek van Castien. Toch was er nog wel een klein puntje van kritiek. "Door zijn werk kwam hij altijd te laat op vrijdag", aldus een lachende De Knegt.

NH Sport was bij de laatste wedstrijd van Castien aanwezig en maakte de bovenstaande reportage.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52