Ga naar Content

Opluchting onder Alkmaarse ouderen: geliefde diners gered door nieuwe vrijwilligers

Door een oproep van NH Helpt hebben maar liefst zeven nieuwe chauffeurs zich aangemeld om te helpen bij de diner-avonden voor ouderen. Stichting Met Je Hart Alkmaar was hard op zoek naar nieuwe chauffeurs om ouderen te kunnen blijven brengen en halen en dat is nu gelukt. "Wij zijn helemaal happy de peppy!", zegt Renée Rademacher van de stichting.

De ouderen aan tafel met elkaar - Foto: NH Media

Eind mei klopte Daan Faber aan bij NH Helpt met de vraag of hij hulp kan krijgen bij het werven van nieuwe chauffeurs om ouderen naar restaurants in Alkmaar te brengen. Elke maand organiseert hij diners voor ouderen om eenzaamheid tegen te gaan. 

De diners zijn een manier om nieuwe mensen te ontmoeten en even de deur uit te gaan. "Mensen fleuren helemaal op aan tafel, en als het klikt tussen de ouderen zie je ook dat de mensen elkaar in de buurt opzoeken. Dat is helemaal mooi", vertelt Renée Rademacher, oprichter van de ouderendiners.  

Dat vinden de ouderen ook. "Als ik de hele dag alleen zit heb ik wel een beetje zelfmedelijden", zegt een van de ouderen. "Ik ben dan ook heel blij dat ze dit soort diners organiseren, echt heerlijk en gezellig allemaal!"

"Er ontstaan vriendschapscontacten waar dat eerst niet het geval was"

Renée Rademacher, oprichtster van de ouderendiners

Inmiddels hebben zeven nieuwe chauffeurs zich aangemeld om te helpen, zegt Rademacher bij NH Radio. Het was volgens de oprichter even de vraag of de diners wel door konden gaan omdat de druk op de vrijwilligers werd te groot. Maar door de nieuwe aanmeldingen is daar geen sprake meer van. "De ritjes kunnen weer beter verdeeld worden. En zo kunnen we nog een grotere groep ouderen blij maken!"

Rademacher is erg blij met de nieuwe aanmeldingen. "De nieuwe chauffeurs zijn natuurlijk meer dan welkom. Wij zijn heel dankbaar en hopen dat jullie er net als wij heel veel voldoening uit halen."

Aanmelden voor diner

Wil u zelf mee naar de ouderendiners? De organisatie heeft een nieuwe oproep op nhhelpt.nl geplaatst voor ouderen zodat ze zich kunnen aanmelden voor een diner.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]