Ga naar Content

Fanclub-voorzitter helpt Cees Bols team Astana bij ZLM Tour

Terwijl wielrenner Cees Bol uit Alkmaar momenteel zijn trainingsritjes door Noord-Holland maakt, is de voorzitter van zijn fanclub op pad met zijn team Astana in de ZLM Tour. "Vorig jaar was ik ook de camperchauffeur en dat heb ik kennelijk zo goed gedaan dat ze mij weer hebben gevraagd ", aldus Patrick Engelen. 

De Cees Bol fanclub - Foto: NH Sport / Thomas Brood

"Spijtig genoeg start Cees Bol aanstaande zondag in de Ronde van Zwitserland. Daarom doet hij niet mee met de ZLM Tour", gaat Engelen verder.

Droom komt uit

Engelen heeft in België zijn eigen bedrijf, maar dat hij nu de renners van Astana mag rondrijden vindt hij geweldig. "Het respect naar elkaar is enorm. Ik ben een enorme wielerfan. Als je dan een week mee kan gaan met een Word-Tour ploeg dan kan je wel zeggen dat ik een lucky bastard ben."  

"Cees Bol is in bloedvorm"

Cees Bol fanclub-voorzitter Patrick Engelen

Record Cavendish

Op 29 juni start de Tour de France. Bol zal daar nomaliter aan de start verschijnen. Hij moet zijn ploeggenoot Marc Cavendish aan een zege in de Tour de France helpen. Mocht dat lukken dan wordt hij alleen recordhouder van het totaal aantal zeges in de Franse rittenkoers. Met 34 stuks deelt hij dat nu met Eddy Merckx.

"Cees Bol is in bloedvorm. Hij heeft een trainingsstage gehad in de Sierra Nevada. Ik heb hem deze week aan de lijn gehad. Wees maar zeker dat het Tour-team van Astana super gemotiveerd is. Hopelijk helpt hij Cavendish aan een etappe-zege."

De Cees Bol fanclub reist de Noord-Hollander ook deze Tour weer achterna.     

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52