Ga naar Content

Brandweer en politie oefenen rampscenario met nieuwe Uithoornse tram

De politie en brandweer oefenden gisteren in Uithoorn wat ze moeten doen als de nieuwe tram die vanaf 21 juli gaat rijden tegen een bus aanbotst. 'Slachtoffers' hielpen mee om een realistisch rampscenario neer te zetten.

Die slachtoffers waren acteurs die zich met nepbloed en -wonden zoveel mogelijk inleefden in een echt slachtoffer. Deze grootschalige oefening werd gehouden, omdat in Uithoorn nooit eerder een tram heeft gereden. 

"Er werd geoefend met de inzet van hulpverlening bij ongevallen en samenwerking tussen de verschillende hulpdiensten op die plek", legt een woordvoerder van de brandweer uit. De brandweer deed mee met twee wagens van kazerne Uithoorn en twee wagens van kazerne Amstelveen. Om paniek bij omwonenden en voorbijgangers te voorkomen werden zij vooraf gewaarschuwd. 

Tekst gaat verder onder video

Beelden van de oefening - VLN Nieuws

Uithoornse basisschoolleerlingen werden in november ook al voorbereid op de komst van de tram. Zij leerden bijvoorbeeld waar je veilig kunt staan als je op de tram wacht en hoe je weet wanneer je veilig over kunt steken. 

Uithoornse scholieren krijgen les over de nieuwe tramlijn - NH Nieuws

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]