Ga naar Content

Tien jaar cel voor man die Hoornse Marvin doodstak

De rechtbank in Alkmaar heeft de 30-jarige R.K. uit Abbekerk veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor het doodsteken van de Hoornse Marvin (37). Dit gebeurde na een ruzie in Hoorn, op 1 januari 2023. Eerder werd er elf jaar geëist. 

Boedijnhof in Hoorn - Foto: Inter Visual Studio / Daniëlle Rood

Tijdens oud en nieuw kregen de Abbekerker en Marvin op een feestje op de Boedijnhof in Hoorn verschillende keren ruzie met elkaar. Ze werden steeds uit elkaar gehaald, waarna beide mannen vertrokken. Het slachtoffer kwam nooit meer terug, terwijl zijn sleutels en jas achter waren gebleven in het huis. Pas anderhalve dag later werd zijn levenloze lichaam aangetroffen in de achtertuin van een buurwoning. 

Uit onderzoek bleek dat hij om het leven was gekomen door messteken. Hoewel er geen getuige is die de verdachte heeft zien steken en ook het gebruikte mes niet is gevonden, vond de rechtbank het voldoende bewezen dat K. Marvin heeft gestoken en hem dodelijk heeft verwond. Uit het messenblok in de keuken ontbreekt sinds die nacht een groot mes. In de keuken en op de keukendeur zijn bloedsporen van het slachtoffer aangetroffen. 

Leed nog meer vergroot

De Abbekerker wordt dan ook doodslag opgelegd, ook al heeft hij altijd ontkend Marvin te hebben gestoken. Maar wat er dan volgens hem wel is gebeurd, daarover bleef de verdachte altijd zwijgen. Dat heeft het leed voor de nabestaanden nog meer vergroot, oordeelde de rechter.

De moord maakte diepe indruk op de buurt in Hoorn, zo vertelde een buurvrouw onlangs nog. "Mijn zoon was toen 10 jaar en heeft er wel een trauma aan overgehouden. Hij sliep 3 maanden bij mij in bed, omdat hij bang was dat er iemand met een mes zou komen. Over dat mes had hij op school gehoord. Ook durfde hij tijdelijk niet meer buiten te spelen. Nu gaat het gelukkig weer goed met hem."

Schadevergoeding

Naast de celstraf van 10 jaar moet de Abbekerker ook een schadevergoeding betalen aan de minderjarige dochter van Marvin, zijn moeder en aan een tante, die lange tijd zijn pleegmoeder was. Daarnaast werd hij veroordeeld voor doodsbedreigingen en dreigen met zware mishandeling van zijn ex-partner en het vernielen van een ruit van haar woning.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]