Samenvatting: spannende finale zaalvoetbal tussen Hovocubo en Tigers Roermond

In een zinderende eerste finalewedstrijd heeft Hovocubo een stap gezet richting de landstitel. De zaalvoetballers uit Zwaag wonnen met 3-2 van Tigers Roermond na een comeback vlak voor tijd. De laatste wedstrijd in Sporthal De Opgang leverde een fraai schouwspel op voor de neutrale toeschouwer.

Samenvatting: Hovocubo - Tigers Roermond - NH Sport / Stephan Brandhorst

In Sporthal De Opgang hing een geweldige sfeer. De bomvolle tribunes, toeters en zelfs een drumband maakte de stemming compleet. Voor Hovocubo was het overigens de laatste wedstrijd in de sporthal, waar het jarenlang heeft gespeeld.

Tekst loopt door onder de video.

Hovocubo-coach Sander van Dijk had speciaal gevoel - NH Sport / Stephan Brandhorst

In het eerste kwartier had Hovocubo grote moeite met Tigers. De bezoekers uit Limburg kwamen op voorsprong via Ayoub Boukhari. De ploeg van trainer Sander van Dijk raakte zelf twee keer de paal, maar ging met een achterstand de rust in.

Zaalvoetbalfeest

Yoshua St. Juste bracht Hovocubo halverwege de tweede helft op 1-1. Slechts twee minuten later keek de thuisploeg weer tegen een achterstand aan, want Aimane M'Rabet Eloued zette Tigers weer op voorsprong. Met een extra veldspeler ging Hovocubo de slotfase in en dat wierp zijn vruchten af. St. Juste tekende twee minuten voor het einde voor de 2-2. In de slotseconden van de wedstrijd tikte Mats Velseboer de winnende 3-2 binnen.

Volgende week vrijdag speelt Hovocubo de tweede finalewedstrijd tegen Tigers. Bij winst zijn de Noord-Hollanders kampioen van Nederland. Bij verlies moet een beslissende derde wedstrijd op zondag de doorslag geven.

Hovocubo-speler Mats Velseboer: "Dit zijn finales" - NH Sport / Stephan Brandhorst