Ga naar Content

Gerelateerde videos

Koffieochtend bij buurtkamer Hoorn groot succes: "Ik kom hier elke dag!"

Maar liefst zes dagen per week zijn buurtgenoten welkom bij Praethuys 't Slot in Hoorn. Daarom wil beheerder Gonda de Vries de onmisbare vrijwilligers een keer in het zonnetje zetten. Ze zitten nietsvermoedend aan de koffie als NH Helpt langskomt met een taart.

Vrijwilligers en bezoekers van 't Praethuys in Hoorn - Foto: NH Media

Het Praethuys is een buurtkamer, huiselijk ingericht met planten en sfeervol behang. Van maandag tot en met zaterdag staat de koffie klaar tussen 10.00 en 12.00 uur. Bezoeker Marjan komt er elke dag. "Het voegt echt wat toe aan de buurt. En voor mijzelf is het een goed begin van de dag. Heel fijn om hier te komen."

Praethuys 't Slot is de eerste buurtkamer van Hoorn, gevestigd in het Venenlaankwartier. Inmiddels loopt het goed, maar dat heeft even geduurd. "We begonnen dit met z'n tweeën, maar in het begin kwam er niemand," vertelt beheerder Gonda. "We hebben stug volgehouden en nu hebben we elke dag een goede groep bezoekers. Het Praethuys is niet meer weg te denken uit de buurt."

"De service is goed. Ik heb zelfs een eigen stoel"

Bezoeker Marjan

Dat is mede te danken aan de inzet van de vele vrijwilligers. "Die schenken de koffie en thee en ontvangen de bezoekers hartelijk met een praatje", zegt Gonda. Dat kan bezoeker Marjan beamen. "De service is goed", zegt ze lachend. "Ik krijg altijd een arm, omdat ik moeilijk loop. En ik heb hier een eigen stoel, dus het voelt bijna als thuis."

Gonda wil de inzet van de vrijwilligers graag belonen met de NH Helpt-taart. Bekijk de video om te zien of de verrassing in de smaak valt.

Ook iemand blij maken met de NH Helpt-taart? Vul hier het formulier in en wie weet bezorgen we binnenkort namens jou een taart.

Lees ook

NH Helpt: voor iedereen die hulp nodig heeft of kan bieden

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TVOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug.