Ga naar Content

Verrassende move bezorgt Zaankanter Jay Kruiver veel nieuwe Limburgse volgers: "Apart en leuk"

Telstar beschikt volgend seizoen niet meer over Jay Kruiver. De rechtsback heeft een tweejarig contract getekend bij Roda JC. En dat is best opvallend, omdat hij een maand geleden nog voor de camera van NH Sport verkondigde op zijn plek te zitten in Velsen-Zuid. "Het is een erg grote club en deze kans kon ik niet laten liggen."

Jay Kruiver in actie voor Telstar - Foto: Pro Shots / Remko Kool

"Het was eigenlijk de bedoeling dat ik bleef in Velsen-Zuid", vertelt Jay Kruiver twee dagen na de bekendmaking van zijn overgang van Telstar naar Roda JC. "Tot voor kort speelde alleen Telstar een rol van betekenis, totdat Roda JC zich meldde. Na een paar goede gesprekken voelde deze stap gewoon heel goed."

Nieuwe volgers

"Ik krijg zoveel berichtjes op mijn sociale kanalen. Op Instagram ging ik van 1700 naar 2000 volgers. Niet dat ik daar nu zo mee bezig ben, maar wel apart en ook weer leuk om mee te maken."

Tekst loopt door onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

In de 2,5 jaar tijd als speler voor Telstar kwam de 23-jarige Zaankanter tot 58 duels en 1 treffer. Dat doelpunt maakte hij in zijn laatste officiële duel op bezoek bij Willem II (2-3). "Op Instagram heb ik via een post mijn dankbaarheid aan Telstar geuit. Ik kijk terug op tweeënhalve mooie seizoenen. Trainer Anthony Correia gunt mij deze stap ook. Heb met hem een hele fijne band, en daar ben ik hem erg dankbaar voor."

"Op Instagram ging ik van 1700 naar 2000 volgers"

Jay Kruiver

Als pupilletje begon Kruiver ooit bij de amateurs van Zaanlandia. Daarna doorliep hij de jeugdopleidingen van Ajax en FC Volendam. Bij de voetbalclub uit het vissersdorp maakte de aanvallend ingestelde verdediger zijn debuut in het betaalde voetbal. Op 15 maart 2021 speelde hij zijn enige duel in het oranje shirt van FC Volendam.

Tekst loopt door onder de foto.

Jay Kruiver in actie namens Telstar - Foto: Orange Pictures

Verhuizing

De overgang naar het zuiden van het land betekent ook een grote verandering in het leven van de inwoner van Zaandam. "Alles gaat veranderen. In Zaandam woonde ik bij mijn ouders en nu ga ik in Kerkrade op mezelf wonen."

Het nieuwe avontuur van Kruiver bij Roda JC begint op 24 juni. Dan start de nummer drie van vorig seizoen de voorbereiding. Daar krijgt de wingback gezelschap van Thomas Oude Kotte. De fysiek sterke verdediger verlaat namelijk ook Velsen-Zuid en vervolgt zijn loopbaan bij De Koempels.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52