Ga naar Content

Volendam juicht: 'hun' Mona wordt minister Wonen in nieuw kabinet

Hoewel een deel van de Volendammers stiekem hoopte dat ze de nieuwe burgemeester van het vissersdorp zou worden, zijn veel Volendammers toch zeer in hun nopjes met het feit dat 'hun' Mona één van de nieuwe ministers wordt van het nieuwe kabinet.

Volendammers hopen dat 'hun' Mona de Volendamse mentaliteit meeneemt naar Den Haag - NH Nieuws

Voor de BBB zal ze de post Wonen voor haar rekening nemen. "Een minister die wars is van politieke correctheid", zo zegt oud-BZN-bassist Jan Tuijp. "Waar we de laatste jaren kapot aan zijn gegaan."

Ook in 'Het Praathuis' op De Dijk, waar ook deze ochtend een clubje oude heren het nieuws van de dag doorneemt, is er weinig verschil van mening te ontwaren. "Het is een vrouw die van wanten weet hoor", zo formuleert één van hen.

Dat 'hun' Mona de rug recht gaat houden in het Haagse, daar twijfelt men hier niet aan. "Volendamse nuchterheid, dat kunnen we goed gebruiken in Nederland", aldus Jaap Schilder van Lokaal Edam-Volendam. "Ik vind het fantastisch."

Hoewel voormalig BZN-bassist Tuijp hartstikke trots is op Mona, had 'ie stilletjes op nog méér gehoopt. "Ik had gehoopt dat ze minister-president zou worden", aldus Tuijp. "Dan had ik een feest gegeven. In de muziek hébben we hier al één en ander bereikt. Als we dan ook nog het land zouden regeren vanuit Volendam, dat zou toch helemaal te gek geweest zijn?!"

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]