Ga naar Content

Fietskelder middelbare school in Purmerend staat al week onder water

De fietskelder van het Jan van Egmond Lyceum in Purmerend staat al langer dan een week vol met water. En dat is niet voor het eerst: voor het vierde jaar op rij staat de kelder blank. "Al dagen wordt water weggepompt, maar volgens mij is het vanaf gisteren weer meer geworden", vertelt een medewerker van de school.

Foto: NH Nieuws/ Mischa Korzec

Langs de Doplaan is het een komen en gaan van fietsers. Een normale dag bij het Purmerendse Jan van Egmond Lyceum, maar toch anders dan anders. Bij het fietspad staan tientallen fietsen. Het is al dagen onderwerp van gesprek op de middelbare school. De kelder is onder water gelopen en dus mogen er geen fietsen naar binnen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Door de grote hoeveelheid fietsen, is de stoep langs het fietspad vrijwel onbegaanbaar geworden - Foto: Wesley Dekker

Maarten Arlman is hoofd Huisvesting bij de Purmerendse Scholengroep (PSG). Hij volgt de situatie op de voet. "Het valt op dat het telkens in het voorjaar de kop op steekt", vertelt Arlman aan RTV Purmerend. "Het gaat met name om grondwater."

Wie vaker in de buurt van het Jan van Egmond Lyceum is geweest, weet dat er geregeld problemen zijn met wateroverlast. Niet alleen stroomt de fietskelder ieder jaar onder, ook het nabijgelegen Kooimanpark kampte lange tijd met de overlast. "Daar stond het park vroeger echt bekend om", vertelt een docent. Ook na de officiële heropening, zou het water tot problemen leiden. "De eerste dagen na de opening ging het goed, maar inmiddels staat er weer geregeld een laagje water."

Onderzoek

Arlman ziet niet meteen een verband met het Kooimanpark, maar laat wel weten dat er een onderzoek gaat komen in samenwerking met de gemeente Purmerend en het waterschap. "De exacte oorzaak is ingewikkeld aan te geven. Het lijkt te komen door veel regenwater, in combinatie met grond- en oppervlaktewater problemen en mogelijk verstoppingen in de afvoer- en rioleringsbuizen."

 De PSG verwacht dat de fietskelder na het weekend weer begaanbaar is.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]