Ga naar Content

Heerhugowaardse kermis ontaardt in vechtpartij en vernielingen

Voor de tweede keer in korte tijd is een Heerhugowaards evenement ontaard in een vechtpartij. Tijdens de laatste kermisdag, eergisteren, sloeg de feeststemming compleet om. Er ontstond in de avond een vechtpartij, jongeren staken zwaar vuurwerk af en politieagenten werden bekogeld met stenen en glas. Burgemeester Maarten Poorter heeft er geen goed woord voor over.

Foto: politie.nl

Zes dagen stond de kermis op het Raadhuisplein in Heerhugowaard. Op de laatste avond, net na de sluitingstijd, sloeg de sfeer om. Rond 23.20 uur werd er vuurwerk afgestoken en een winkelruit ingeslagen door groepen jongeren.

Agenten probeerden de groepen uit elkaar te houden, maar werden bekogeld met glas en stenen. Op de Korte Dreef werd een auto op zijn kant getild en ook een raam van een politieauto is vernield, meldt de politie.

Burgemeester Maarten Poorter heeft geen goed woord over voor het gedrag tijdens de kermisavond. "Het is onacceptabel wat er is gebeurd", benadrukt hij. "Het vernielen van eigendommen en agressie tegen politie of wie dan ook, zal worden bestraft."

"We laten het plezier voor onze inwoners niet bederven door deze raddraaiers"

Maarten Poorter - burgemeester Dijk en Waard

Het is niet voor het eerst dat een Heerhugowaards evenement ontaardt in een vechtpartij. Vorige maand tijdens Bevrijdingspop, ook op het Raadhuisplein, werd de politie door tientallen jongeren uitgedaagd, waarbij ook met vuurwerk en glas werd gegooid.

"We zien deze twee incidenten vooralsnog los van elkaar", aldus politiewoordvoerder Jan Martijn Stout tegen Streekstad Centraal. "Ik heb vijftien jaar bij het bureau in Heerhugowaard rondgelopen, maar dat er zo'n agressie tegen de politie was heb ik niet eerder meegemaakt. Ik hoop dat deze twee incidenten toeval zijn", wenst Stout.

"Hoe dit geweld ontstaat, zal centraal staan in een evaluatie", reageert burgemeester Poorter verder. "We laten het plezier voor onze inwoners niet bederven door deze raddraaiers." Er zijn nog geen personen aangehouden. De politie spreekt graag getuigen en vraagt tips en beeldmateriaal van de kermisavond met hen te delen.

Opbouw kermis Heerhugowaard - Foto: Streekstad Centraal

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]