Ga naar Content

Burgemeesters genieten mee tijdens Hollandse dag van Alkmaarse Wandel4daagse

Vijf burgemeesters van gemeenten uit de regio Alkmaar lopen vandaag mee met de Wandel4daagse. Op de derde dag wordt de 'Pelgrims route' richting Heiloo gelopen.

Dag 3: de Pelgrims route naar Heiloo, Limmen en de Egmonden - NH/Frank Veenhof

"Dit zijn evenementen die de regio echt verbinden en altijd gezellig zijn", vertelt burgemeester Mascha ten Bruggencate van Heiloo.

"Er komen zoveel mensen wandelen door onze gemeenten en het is alleen maar gezellig", aldus de burgemeester. "We hoeven niets te regelen qua veiligheid, want alles gaat goed."

Burgemeesters Lars Voskuil (Bergen), Maarten Poorter (Dijk en Waard), Anja Schouten (Alkmaar), Ben Tap (Castricum) en Mascha ten Bruggencate (Heiloo). - Foto: Frank Veenhof/NH

Het thema van vandaag is de Hollandse meezinger. "Ik hoop deze outfit de komende vier weken te kunnen dragen, want dan worden we Europees kampioen", zegt een wandelaar.

Foto: NH/Frank Veenhof

NH doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Wandel4daagse met reportages en op de laatste dag zijn we live bij de finish op het Waagplein. Volg de tv-uitzending op zaterdag 15 juni vanaf 13.30 uur. 

De producties worden mede mogelijk gemaakt door organisator Le Champion.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.