Ga naar Content

Henk Veerman keert terug bij FC Volendam en zet handtekening onder langer contract

Henk Veerman keert komend seizoen niet alleen terug bij FC Volendam, de spits heeft ook zijn handtekening gezet onder een langer verblijf bij de FC. Het nieuwe contract loopt tot de zomer van 2026 met een optie voor nog één seizoen. Daardoor wordt de spitsentandem Veerman-Mühren in ere hersteld. 

Henk Veerman (l) en Robert Mühren - Foto: Foto: FC Volendam

Het afgelopen seizoen werd de 33-jarige Veerman aan ADO Den Haag verhuurd. Bij promotie van ADO zou de Volendammer definitief worden overgenomen, maar ADO sneuvelde in de play-offs en blijft daardoor in de eerste divisie. 

Voor FC Volendam technisch directeur Patrick Busby een enorme meevaller, aangezien hij er geen geheim van maakte Veerman graag terug te willen halen. Met 23 doelpunten was hij immers de topscorer van de eerste divisie. 

"Ik ben supertrots de aankomende seizoenen weer in het oranje te spelen"

FC Volendam-speler Henk Veerman

"Ik ben supertrots de aankomende seizoenen weer in het oranje te spelen en hoop dat we snel weer succesvol zullen zijn met FC Volendam", laat een tevreden Veerman op de website van FC Volendam weten.

In het seizoen 2022/2023 keerde Veerman terug bij FC Volendam. Hij had zijn aandeel in de handhaving van Volendam in de eredivisie, maar kreeg minder speeltijd dan hij wilde. De technische staf onder leiding van Wim Jonk besloot hem daarom het seizoen erop te verhuren. Busby ziet mogelijkheden om Veerman samen met Robert Mühren in de voorhoede te laten spelen. Jonk was daar geen voorstander van. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52