Ga naar Content
Twee muzikanten treden op op het podium. De gitarist links met schouderlang haar speelt een elektrische gitaar, terwijl de zanger rechts, met bril en hoed, in een microfoon zingt. Op de achtergrond is gedeeltelijk een drummer zichtbaar.
West-Friesland

Stadskaraoke Hoorn opnieuw groot succes: "Supergezellige avond"

15 juni 2024, 13.54 uur · Aangepast 17 juni 2024, 13.03 uur
Door: Janna Verwer · Foto: WEEFF

De kop is eraf! Gisterenavond zijn de Hoornse Stadssfeesten begonnen, met de Stadskaraoke als hoogtepunt. Onder leiding van een live band werd een breed repertoire meegezongen.

Het hele weekend lang is de binnenstad van Hoorn een gratis festivalterrein. Op verschillende plekken in de stad kan er worden genoten van theater, dans en livemuziek. En gisteren op het podium bij de Roode Steen genoten dus van de karaoke. "Het was weer een mooi feestje", vertelt Irma van de Lubbe, organisator van de Stadskaraoke.

Van tevoren waren meerdere mensen gevraagd om te komen zingen op de karaoke. Na meerdere repetities waagden de geselecteerde artiesten zich op het podium van de Roode Steen. Van Wannabe van The Spice Girls tot Oasis' Wonderwall: uit tal van genres kwamen nummers voorbij.

Dit jaar zijn er ook meer jongeren uitgenodigd op het podium om zo ook jong talent een kans  te bieden. "Echt super om hen op het podium te zien", vertelt Van de Lubbe. Er werd weer uit volle borst meegezongen en volop meegedanst door het publiek. "Het was weer supergezellig", vertelt één van de bezoekers van het festival.

Bekijk hieronder een sfeerimpressie gemaakt door mediapartner van Hoorn zeggen (tekst gaat verder onder de video):

Ontstaan Stadskaraoke

De Stadskaraoke is ooit bedacht door organisator Theo Viset. "Op Lowlands hebben ze ook karaoke en zo is het idee ontstaan", vertelde hij eerder in een interview bij WEEFF. Sindsdien is de Stadskaraoke een groot succes en onlosmakelijk verbonden met het Hoornse feest.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]