Ga naar Content

Na 17 jaar Hovocubo allerlaatste kunstje voor Sander van Dijk: "Nog ruimte voor een schaaltje"

In het Limburgse Roermond coacht Sander van Dijk zijn Hovocubo morgen voor de allerlaatste keer. "Met alle respect, het is ook goed zo." Zeventien jaar lang was de trainer uit Zwaag het gezicht van de succesvolle zaalvoetbalclub uit Hoorn. Wint Hovocubo morgen de wedstrijd van Tigers Roermond, dan pakt Van Dijk voor de vijfde keer de landstitel.

Hovocubo-coach Sander van Dij - Foto: Orange Pictures

"Ik zoek nog wel die kers op mijn taart", zijn de woorden van Sander van Dijk gisteravond na het verlies op bezoek bij Tigers Roermond. Daardoor is de stand in de best-of-three 1-1 tussen Hovocubo en de Limburgse club. Morgen gaan beide ploegen uitmaken wie zich de beste zaalvoetbalclub van Nederland mag noemen. "Er is nog wel ruimte voor een schaaltje."

Prijzenkast

Het avontuur bij Hovocubo begon voor Van Dijk in 2007. Op dat moment speelde de club vier niveaus lager, maar onder zijn hand werd de weg omhoog ingezet. Nu is de prijzenkast van Hovocubo flink aangevuld. Vier landstitels, drie bekers en vier keer de Super Cup. Daarnaast reikten de Horinezen in 2022  tot de laatste 16 van de Champions League. Dat lukte nog nooit een Nederlandse club in het Europese toernooi voor zaalvoetbalteams.

Tekst loopt door onder de video.

Hovocubo-coach Sander van Dijk over zijn laatste kunstje - NH Nieuws

Aan het begin van dit seizoen verkondigde Van Dijk dat hij het mooi vond geweest. Eerst leek er een sabbatical aan te komen, maar inmiddels is duidelijk dat hij volgend seizoen de coach is van ZVV Zwaag. Een West-Friese zaalvoetbalclub dat één niveau lager acteert.

Fusie

Lange tijd bleef het vervolgens stil in het kamp Hovocubo. Daardoor lieten meerdere spelers weten trainer Van Dijk te volgen richting uitgang. Twee weken geleden kwam de meest succesvolle ploeg van de laatste jaren met opvallend nieuws. Hovocubo en HV Veerhuys bundelen vanaf volgend seizoen de krachten en gaan verder als één club in de eredivisie.

Palmares Sander van Dijk bij Hovocubo

Landskampioen: 2014, 2018, 2019, 2022

KNVB-beker: 2013, 2018

Supercup: 2014, 2018, 2019, 2022

De volgende sterkhouders verlaten Hovocubo na dit seizoen: Jordy Cretier (VNS United), Karim Mossaoui (Tigers Roermond), Dave Stet (VNS United), Yoshua St. Juste, Hicham Aklalouch (VNS United), Abdessamed Attahiri (VNS United), Lahcen Bouyouzan (Tigers Roermond), Mats Velseboer (FC Eindhoven).

Aan elkaar gewaagd

De allesbeslissende wedstrijd van morgen wordt ongetwijfeld een zeer spannend duel. Beide ploegen zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd, blijkt in deze finales van de play-offs. In Zwaag won Hovocubo na een late comeback met 3-2. En gisteravond won Tigers Roermond voor het fanatieke thuispubliek in de absolute slotfase van de verlenging met 2-1.

Tekst loopt verder onder de video.

"We gaan er vol voor", aldus Abdessamad Attahiri - NH Nieuws

"We gaan er vol voor", kijkt Abdessamed Attahiri alvast vooruit naar het beladen potje van morgen. Voor de 29-jarige Amsterdammer is het ook zijn laatste wedstrijd voor Hovocubo. Volgend seizoen gaat hij aan de slag in zijn woonplaats bij VNS United. "De landstitel is de grootste prijs van Nederland en die wil ik winnen."

Het duel Tigers Roermond - Hovocubo begint morgen om 17.00 uur. NH Sport is hierbij aanwezig. Na afloop verschijnen op deze site interviews met de hoofdpersonen en een samenvatting.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52