Ga naar Content

Zaanse Frits vanuit oranje Hamburg: "Ben nu al m'n vrienden kwijt"

Frits Nieste uit Zaandam bereidt zich in een oranje Hamburg voor op de wedstrijd tegen Polen. Met een curryworst en een biertje doet hij verslag van de sfeer.

Frits Nieste in Hamburg - Foto: NH Media, aangeleverd

Frits is net terug van de Oranjemars, waar duizenden fans achter de dubbeldekker aanlopen om de spelers nog één keer succes te wensen voordat de wedstrijd straks om drie uur begint. "Het was schitterend", zegt Frits. 

Hij is sowieso onder de indruk van de sfeer. "Veel mensen hebben niet eens een kaartje voor de wedstrijd, die komen voor het feest en kijken de wedstrijd op het grote scherm. Er zijn eettentjes, Armin van Buuren trad vanmorgen op en het is heel erg druk."

Een 2-0 overwinning voor Nederland, voorspelt hij vanuit de fanzone in Hamburg. "Gakpo scoort de eerste, de tweede is voor Depay of Bergwijn." Om hem heen is iedereen minstens zo optimistisch als hij. "Sommigen praten hier zelfs al over de titel. Dat vind ik wat voorbarig, maar we maken zeker kans op de finale", zegt Frits.

Oranjemars in Hamburg - Foto: NH Media,

Aan zijn outfit ligt het in ieder geval niet. De Zaankanter draagt oranje schoenen, sokken, een hemd en een shirt, met daaroverheen een rood-wit-blauw jasje. Zijn geliefde oranje mantel, die hij bij vorige toernooien vaak droeg, heeft hij thuisgelaten. "Na vijftien jaar is de kraag niet meer zo mooi."

Vrienden zoeken

Inmiddels heeft Frits al kaarten en slaapplekken geregeld voor alle geplande wedstrijden. Samen met zijn vriendengroep, waarmee hij eerder ook in Qatar was, steunt hij Oranje deze zomer vol overgave. "We hebben supporters van Ajax, Feyenoord, PEC Zwolle en Go Ahead Eagles in de groep, maar op zo'n EK maakt dat allemaal niets uit. Je groeit naar elkaar toe."

Voordat de wedstrijd begint,  moet Frits eerst op zoek naar zijn vrienden, want die is hij in de mensenmassa uit het oog verloren. Een curryworst heeft hij al op, nu is het tijd voor dat eerste biertje. En daarna gaan ze samen het stadion in. "We hebben allemaal één doel voor ogen en dat is dat Oranje wint."

Oranjefans in Hamburg - Frans Homma

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.