Ga naar Content

Volendammer Joey Veerman bij eerste grote eindtoernooi direct in de basis Oranje

De opstelling van het Nederlands elftal is ongewijzigd in de eerste groepswedstrijd op het EK tegen Polen. Dat betekent dat Volendammer Joey Veerman opnieuw in de basis staat. Het is zijn eerste eindtoernooi als international. Hij vormt samen met Jerdy Schouten (ex-Telstar) en Tijjani Reijnders (ex-AZ) het middenveld. 

Joey Veerman tijdens de oefeninterland tegen IJsland - Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

Update: Veerman kon geen rol van betekenis spelen tegen de Polen en werd na 62 minuten gewisseld. Wout Weghorst (oud-AZ) scoorde vlak voor tijd het winnende doelpunt (2-1). Daarmee was de comeback van Nederland compleet, aangezien Polen op 1-0 kwam. Via Cody Gakpo en Weghorst werd de zege alsnog veiliggesteld. Frankrijk is komende vrijdag 21 juni de volgende tegenstander. Aftrap is 21.00 uur. 

In Volendam heeft de 'Joey-gekte' het kookpunt al bereikt. Het dorp staat als één man achter de PSV-middenvelder. Illustere namen als Pier Tol, Keje Molenaar, Arnold Mühren, Gerrie Mühren en recenter Wim Jonk gingen Veerman voor in het Nederlands elftal.

"Het leeft nu nog meer dan dat het de afgelopen jaren deed, omdat er een Volendammer meedoet. Je ziet her en der al jongetjes rondlopen in Oranje-shirts. Waar ik op hoop, is dat hij de kinderen uit het dorp inspireert", gaf Eddy Veerman, geen familie van, al eerder deze week aan. 

Tekst gaat verder onder de X-post.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Teun Koopmeiners is er het hele EK niet bij. De middenvelder uit Castricum raakte in de warming-up voor de oefeninterland tegen IJsland geblesseerd. Jeremie Frimpong (Amsterdam), Micky van de Ven (Wormer), Daley Blind (Amsterdam), Donyell Malen (Wieringen), Steven Bergwijn (Amsterdam) en Ryan Gravenberch (Amsterdam) zitten op de bank tegen Polen. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52