Ga naar Content

A9 bij Schipholbrug weer open, later dan gepland

De A9 bij Schiphol ging vandaag toch weer later open dan gepland. Hoewel Rijkswaterstaat eerder deze week aangaf dat de weg om 7.00 uur zou openen, was de weg in de richting van Schiphol tot 10.00 uur dicht. Het verkeer moest daarom ook vandaag rekenen op vertraging. Rijkswaterstaat meldt inmiddels dat de A9 weer open is in beide richtingen.

Tijdelijk brugdek Schipholbrug op z'n plek gehesen - Foto: Inter Visual Studio

De weg bleef volgens Rijkswaterstaat naar verwachting tot na de ochtendspits dicht tussen knooppunt Holendrecht en Badhoevedorp vanwege de werkzaamheden. Naar verwachting ging de snelweg in de richting van Utrecht rond 08.00 uur open en in de richting van Haarlem rond 10.00 uur. 

Rijkswaterstaat was vannacht bezig met het inhijsen van het nieuwe brugdek van de Schipholbrug, wat vanwege de wind al twee keer moest worden uitgesteld. Daarom kon pas rond 23.00 uur een begin worden gemaakt aan de klus.

Eerdere vertragingen 

Eigenlijk had Rijkswaterstaat het grootste brugdek van Nederland twee weken geleden al op z'n plek willen leggen. Omdat het toen te hard waaide werd het inhijsen van het brugdek uitgesteld, waardoor de snelweg nog een keer voor langere tijd dicht moest.

Vrijdagavond werd al bekend dat de wind de wegbeheerder ook dit weekend parten zou spelen: de snelweg ging drie uur eerder dicht dan gepland, om 20.00 uur in plaats van om 23.00 uur. 

Volgens het ANP moesten weggebruikers rekening houden met 'forse extra reistijd'.

ANWB meldde dat de A9 in beide richtingen gesloten zou zijn tot 10.00 uur, dit is onjuist volgens Rijkswaterstaat.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]