Ga naar Content

Wordt het dan eindelijk zomer? 'Temperaturen kunnen oplopen tot 25 graden'

Het weer kwakkelt nog wat deze week. Met temperaturen rond de 20 graden en hier en daar een bui voelt het nog niet echt als zomer. Daar kan na deze week verandering in komen. 

Zonnig weer - Foto: Sjef Kenniphaas

Droog en een zonnetje: de voorspellingen aan het begin van deze week zien er een stuk positiever uit dan we de afgelopen tijd gewend zijn. Volgens weerman Jan Visser wordt het maximaal 20 graden in onze regio en waait de wind zwak tot matig uit het zuidwesten tot westen.

Morgen wordt het iets minder mooi. De bewolking neemt toe, maar het blijft - in tegenstelling tot het zuidoosten van ons land - in Noord-Holland waarschijnlijk wél droog. De wind waait zwak tot matig uit het noorden tot noordoosten. Het wordt met 21 graden ook een stukje warmer.

25 graden?

Woensdag is het droog met veel zon, het wordt met 19 graden iets minder warm. Daarna kan het flink regenen, maar dat duurt tot het weekend, dan wordt het waarschijnlijk weer droger.

Na de langste dag op 21 juni ziet het er volgens Visser naar uit dat het eindelijk op de zomer gaat lijken. De weerman vermoedt dat het tegen die tijd serieus warm kan worden en heeft het over temperaturen die kunnen oplopen tot 25 graden.

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.