Ga naar Content

Brand bij zorgboerderij Schermerhorn onder controle, schuur helemaal afgebrand

De grote brand bij een zorgboerderij aan de Oosternotweg in Schermerhorn is onder controle. In de schuur achter op het erf brak rond 16.00 uur een grote brand uit. Omdat de schuur niet meer te redden was, heeft de brandweer deze gecontroleerd laten afbranden.

Foto: Foto's: Inter Visual Studio/Lorenzo Derksen

Het vuur in de schuur zou rond 16.00 uur vanmiddag zijn ontstaan. Vanaf de snelweg was de rookontwikkeling goed te zien.

Er zijn geen slachtoffers gevallen, meldt de veiligheidsregio. "Alle aanwezigen en dieren zijn in veiligheid gebracht."

In de schuur zouden geen dieren van de zorgboerderij hebben gestaan. Wat wel is nog onduidelijk. "Er zitten meerdere bedrijven op het terrein, dus het gaat mogelijk om een ander soort bedrijf. Daar is nu geen zicht op. We zijn nu heel druk zijn met het blussen en het installeren van de extra opgeroepen voertuigen", zei een woordvoerder van de veiligheidsregio eerder. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Foto's: Inter Visual Studio/Lorenzo Derksen

Om voldoende bluswater te hebben, haalde de brandweer extra water uit de Noordervaart. Die was tijdelijk afgezet tussen de Rustenburgerweg en de Molendijk. Verkeer werd omgeleid via een parallelweg aan de Noordervaart. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Foto's: Inter Visual Studio/Lorenzo Derksen

Volgens een aanwezige fotograaf leken er twee schuren in brand te staan op de dronefoto's, maar dit klopte volgens de woordvoerder niet. "Het pand heeft twee daken, maar die zijn aan elkaar gekoppeld."

Inwoners uit Schermerhorn die last hadden van de rook of de geur, werd door de veiligheidsregio geadviseerd ramen en deuren te sluiten.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]