Ga naar Content

Watersportvakanties voor mensen met een beperking zoeken begeleiders: "Het is voor jezelf ook vakantie"

Je zou denken dat vrijwilligers in de rij staan om te zeilen vanaf een onbewoond eiland in de Loosdrechtse plassen, maar er zijn nog veel begeleiders nodig om te watersporten met  mensen met een beperking. Daarom doet de organisatie Sailwise een oproep op nhhelpt.nl.

Het onbewoonde eiland Robinson Crusoë in de Loosdrechtse Plassen - Foto: NH Media

Vandaag zijn er kinderen van een school voor speciaal onderwijs op het eiland. Volgens docent Jörg Blom zitten sommige leerlingen voor het eerst op een boot: "Door armoede kunnen zij niet op vakantie en met dit soort initiatieven maken zij toch deel uit van de maatschappij."

Op het eiland kan je kiezen voor zeilen, kanoën of suppen. Twee jongens op een sup spatten elkaar nat en het duurt niet lang of één van hen ligt in het water.

twee jongens op een sup hebben de grootste lol - Foto: NH Media

Kees Mechielsen is al jaren begeleider: "Wij hebben ook twee boten waar rolstoelen aan boord kunnen. Ik zeg altijd: 'Probeer het gewoon en kijk hoe ver je kunt gaan'." Hij leidt de jonge vrijwilliger Pim Donkers op. Donkers wilde zijn kantoorbaan combineren met iets goeds. "Het is daarnaast voor jezelf ook vakantie en op het eiland gaat alles op een rustig tempo."

Sailwise organiseert ook vakanties met een klipper, vanuit Enkhuizen, waarvoor begeleiders nodig zijn. Kijk op nhhelpt.nl als je interesse hebt.

NH Helpt: voor iedereen die hulp nodig heeft of kan bieden

WebsiteAlle oproepen van NH Helpt zijn te lezen op nhhelpt.nl. Hier kun je ook zelf een vraag of een aanbod plaatsen.

RadioRachel Morssink presenteert elke zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur het programma NH Helpt op de radio. Het NH Helpt Antwoordapparaat is de hele week te bereiken op: 088-8 505 303.

Elke werkdag om 13.40 uur hoor je bij June Hoogcarspel een hulpvraag in haar radioprogramma June tot Twee. 

TVOp tv is NH Helpt ook te zien. Isabella Prins presenteert elke dinsdag om 17.10 uur het programma NH Helpt voor tv en online. 

Kijk alle uitzendingen HIER terug.