Ga naar Content

Tweede explosie in drie maanden bij Uithoornse woning

Bij een woning aan de Europarei in Uithoorn is voor de tweede keer in drie maanden een explosief afgegaan. Door de knal raakte de voordeur zwaar beschadigd. Niemand raakte gewond. 

Wéér een explosie bij woning Uithoorn - Foto: Inter Visual Studio

Op 2 maart rond 02.45 uur ontplofte er een explosief bij het keukenraam, vertelt de politiewoordvoerder. Vannacht werd het explosief daarentegen voor de voordeur geplaatst. Beide keren veroorzaakte de explosie glasschade en veel rookontwikkeling, maar raakte er niemand gewond.

Levensgevaarlijk

Het had zomaar heel anders kunnen aflopen, benadrukt de politie over de 'levensgevaarlijke' explosieven. Uit voorzorg zette de politie de omgeving rond de woning dan ook ruim af. Daarnaast hebben agenten een zoekactie in de omgeving gedaan, maar dat leverde nog geen verdachten op.

De recherche onderzoekt de zaak en houdt er rekening mee dat de explosies van 2 maart en afgelopen nacht iets met elkaar te maken hebben. De Forensische Opsporing doet sporenonderzoek en de politie vraagt getuigen en omwonenden met camerabeelden om zich te melden.

De laatste tijd wordt de omgeving van Amsterdam steeds vaker geteisterd door explosies, zegt de politie. Bij een woning aan de J.C. Beetslaan in Hoofddorp ging afgelopen mei ook al voor de tweede keer in een week een explosief af. Zwanenburg werd door de vele explosies zelfs veiligheidsrisicogebied, wat onder andere inhoudt dat de politie mensen staande kon houden om ze te controleren.

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]