Ga naar Content

Vrouw spoorloos na mogelijke ontvoering IJmuiden

De vrouw die gistermiddag rond het middaguur mogelijk ontvoerd is, is nog altijd spoorloos. Op een parkeerplaats aan de Heerenduinweg in IJmuiden werd de vrouw met geweld een auto in gesleurd. De politie neemt de zaak serieus en heeft, in samenwerking met het Openbaar Ministerie, een grootschalig opsporingsteam ingezet.

De politie deed onderzoek bij een parkeerplaats bij de Heerenduinweg in IJmuiden - Foto: NH Media

Het incident vond gistermiddag rond 11.50 uur plaats. Volgens getuigen werd de vrouw in een auto getrokken, waarna deze met één of meerdere personen wegreed.

Naast getuigenverklaringen heeft de politie weinig concrete informatie. Zo is de identiteit van de vrouw nog niet vastgesteld. De politie heeft een persbericht uitgebracht in de hoop dat mensen zich iets herinneren of iets opvallends hebben gezien en zo meer informatie kunnen verschaffen.

Betrokken auto's

Er zijn mogelijk drie auto's bij betrokken. Op de betreffende parkeerplaats in IJmuiden is een zilverkleurige of grijze Hyundai Tucson gevonden, die is in beslag genomen. Een zwarte Volkswagen Golf werd dinsdagavond leeg teruggevonden in Nieuwegein.

De politie zoekt nog naar een derde voertuig, een witte Skoda Kodiaq met het Spaanse kenteken 0449MPG. De politie wil graag weten of iemand dit voertuig na dinsdag 11.50 uur heeft gezien. Ook is de politie op zoek naar meer informatie over de Hyundai Tucson.

Wie meer informatie heeft kan dit melden aan de politie via 0800-6070 of via het tipformulier onder vermelding van zaaknummer: 2024131834.

💬 Wil je niets missen uit de IJmond?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]