Ga naar Content

Waarom de politie voor een Bilthovense zedenzaak het Noord-Hollandse publiek nodig heeft

Politie Midden-Nederland vraagt via Bureau NH het publiek in onze provincie mee te denken met een zedenzaak in Bilthoven. De verdachte van een ernstig delict is nog altijd niet opgespoord en daarom begint de politie met een campagne op sociale media.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De politie gaat via sociale media in Noord-Holland actief op zoek naar de dader. In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 mei weet een man, via het raam, de slaapkamer van een 69-jarige vrouw in de Bilthovense wijk De Leijen binnen te sluipen. Als de vrouw wakker wordt, zit hij gehurkt in haar kamer.  

Ze vraagt of de man iets wil, waarop hij antwoordt dat hij wel iets te drinken nodig heeft. Dat krijgt hij en later verdwijnt hij weer. Hij laat in alle haast vermoedelijk zijn zonnebril liggen. Het gaat om een pilotenmontuurtje van het merk Ray Ban, met het serienummer 3457. 

Tekst gaat verder onder de foto.

- Foto:

De vrouw denkt dat het hiermee klaar is, maar dat is niet het geval. Hij komt later terug, in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 mei. Opnieuw komt de man de woning binnen. Hij roept dat hij iets kwijt is, mogelijk dus die zonnebril, en ze gaan samen zoeken. De vrouw pakt ondertussen haar mobiel en wil hulp inschakelen. De man pakt haar telefoon af en roept dat hij seks met haar wil. Wat daarop volgt, is een zeer ernstig zedendelict. 

Compositietekening 

Het slachtoffer gaf de politie een uitgebreide omschrijving van de man, daarvan heeft de recherche een compositietekening gemaakt. 

De man heeft een smal gezicht en zit onder de pukkeltjes en wondjes. Zijn huidskleur is licht en is hij rond de 1 meter 70. Hij heeft blond haar, dat aan de zijkant is opgeschoren. Bovenop heeft hij krulletjes. Zijn gebit staat naar voren, één van de boventanden iets naar binnen. Hij droeg een grijze sweater met een zwarte jas van Adidas. 

- Foto:

Lees hier meer over seksuele intimidatie:

Weet jij meer?

Politie Opsporingstiplijn: 0800 - 6070 (gratis)

Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 (gratis) of meldmisdaadanoniem.nl

Meer Bureau NH?

TV: woensdag 17.10 uur, ieder half uur herhaald (Ziggo 707, KPN 509)

Radio: woensdag 17.45 uur (ether: 93,9 FM, kabel: 92,5 FM)