Ga naar Content

Meneer en mevrouw Koeman in EK-serie Koeman & Koeman: 'Ronald is een verre achterneef'

West-Friesland zit vol met mensen die de achternaam Koeman dragen, net als onze bondscoach Ronald Koeman. Tijdens het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland geven de West-Friese Koemannetjes de bondscoach gratis en ongevraagd advies. Met in de tweede aflevering: Piet Koeman en Tine Koeman-Koeman. 

Koeman & Koeman - NH Nieuws

Het is de ultieme aflevering van de NH-serie Koeman & Koeman, zou je kunnen zeggen. Met een hoofdrol voor Piet Koeman én Tine Koeman-Koeman uit Berkhout. Koeman & Koeman & Koeman-Koeman dus. Hoe dat zit? Tine heet van haar meisjesnaam Koeman en vond in Piet een geliefde met dezelfde achternaam. "Dus vandaar: Koeman-Koeman. Familie van elkaar zijn we trouwens niet."

De goedlachse Piet heeft zo zijn eigen theorie: "Tine was vroeger een echte blikvanger. Ik ben agrarisch geschoold. Daar leerde je dat je mooie jonkies krijgt als je mooie wezens kruist. En dat is gelukt, toch Tine?" 

Zomerse regendruppels

We zochten het echtpaar op in Genemuiden, waar ze tijdens hun vaarvakantie zijn neergestreken. "We zijn lekker onderweg en we hebben de tijd. Ik denk dat we over een maand weer een keer naar huis gaan", klinkt het opgewekt aan boord. Zomerse regendruppels verzwakken de sfeer geenszins. 

Tekst gaat verder onder de foto.

De Koemannetjes uit Berkhout met de bondscoach - Foto: NH Media

De Koemannetjes uit Berkhout dus. Zijn ze familie van de beroemde voetbalcoach? "We hebben het ooit eens laten uitzoeken door ingenieur Koeman uit Blokker, die de stamboom van de Koemannen in West-Friesland uitploos. Tot 1700 hebben we geen link kunnen vinden, maar misschien is die er daarvoor wel!", lacht Piet. "Dus volgens mij is het een verre achterneef."

Kromme tenen en de EK-titel

Morgenavond komt Nederland voor de tweede keer dit EK in actie, tegen het sterke Frankrijk. "Ik houd m'n tenen krom", zegt Piet. "We hebben het voordeel dat de neus van Mbappé ernaast ligt, misschien maakt dat net het verschil." Tine Koeman-Koeman heeft vol vertrouwen in de jongens van naamgenoot Koeman. "Ik ga de Europese titel alvast visualiseren. Dat deed Wout Weghorst de vorige wedstrijd ook en dat werkte goed."

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Volg ons Whatsappkanaal en krijg het nieuws direct op je telefoon
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]