Ga naar Content

Flinke zak geld extra voor realisatie nieuw Egmonds voetbalcomplex

Er is bijna een miljoen euro extra beschikbaar voor de bouw van een nieuwe thuisbasis van VV Egmond. De club, een fusie van drie Egmondse verenigingen, krijgt daarmee een modern complex aan de Hogeweg in Egmond aan den Hoef. Het samengaan van de clubs en het vinden van een nieuwe speellocatie is een lang bediscussieerd project. Na meerdere kinken in de kabel, is het hete hangijzer nu dan ook financieel geregeld. "VV Egmond ligt op koers."

Ontwerp nieuw sportcomplex aan de Hogeweg - Foto: Zijlstra Schipper architecten

Zeker twintig jaar is er gesproken over een fusie tussen de Egmondse voetbalclubs Egmondia, Adelbert en Zeevogels. Een fusie die nodig is omdat door de vergrijzing het aantal jeugdleden afneemt; alleen samen blijven de clubs toekomstbestendig.

Groot struikelblok daarbij was de vraag 'waar' die nieuwe fusieclub zou gaan spelen. Nadat een nieuw sportcomplex op de bollenvelden aan de Egmonderstraatweg definitief afviel, is vorig jaar besloten dat het Zeevogelsterrein in Egmond aan den Hoef de thuisbasis is.

Miljoen extra nodig

Dat complex moest wel compleet vernieuwd worden. Op de benodigde miljoenen voor een nieuwe kantine, vijf velden en een tribune, is gisteravond door de gemeenteraad unaniem een klap gegeven. Eerder bleek er 950.000 euro extra nodig te zijn vanwege gestegen bouwkosten. Het totale kostenplaatje behelst nu ruim drie miljoen euro.

"VV Egmond ligt hiermee op koers", laat het bestuur van de 1.100 leden tellende club tevreden weten aan mediapartner Streekstad Centraal. "Oude sentimenten zijn omgezet naar veel hart voor VV Egmond. Dat maakt ons trots."

Het grote werk voor de realisatie is nu gedaan, maar helemaal klaar zijn de voorbereidingen nog niet. Het streven is om het sportcomplex te maken tot een nieuwe centrale plek voor sport, recreatie en ontmoeten. Daar wordt nog samen met buurtcoaches en lokale maatschappelijke partijen aan gewerkt.

Taart voor de raadsleden na het unanieme besluit over het nieuwe sportcomplex - Foto: Streekstad Centraal

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]