Ga naar Content

Plan je route: wegafsluitingen tijdens de Iron Man in West-Friesland

Dit weekend verwelkomt West-Friesland drieduizend sporters uit tachtig landen, die vandaag de hele streek doorkruisen op de fiets, te voet en in het water. Het evenement, Iron Man, zorgt voor veel wegafsluitingen in de regio. Op de kaart hieronder zijn de afgesloten wegen en oversteekplaatsen te zien.

De IRONMAN in West-Friesland - Foto: Getty Images by IRONMAN

Om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen, zijn tijdens de wedstrijd de wegen van het parcours gesloten. Op verschillende plekken zijn oversteekpunten gemaakt zodat de dorpen en steden zo goed mogelijk bereikbaar blijven.

Het fietsparcours is open vanaf 7.30 uur tot ongeveer 13.30 uur. Na deze tijd zijn alle wegen van het fietsparcours weer normaal toegankelijk. Voor het loopparcours gelden de afsluitingen van 8.30 uur tot ongeveer 16.30 uur.

Tekst gaat verder onder de kaart.

Het is een hele puzzel om dit allemaal organisatorisch voor elkaar te krijgen. Dat komt vooral door het grote gebied: "Alles moet veilig zijn: voor deelnemers, bezoekers en bewoners. Je hebt dan te maken met veel stakeholders te maken", zegt coördinator Luuk Schreurs. 

"Zo is er een locatie met spullen bij de wisselzone in Hollandia, en veel spullen bij de finish op de stadsrand. Dan hebben we nog zes verzorgingsposten, het is een heel groot gebied waar we met spullen heen moeten", vertelt Schreurs.

Vrijwilligers

De hele onderneming wordt mogelijk gemaakt met 500 vrijwilligers. Op de racedag zelf zijn er ongeveer 350 vrijwilligers aan het helpen. Daarnaast zijn er ook zo'n 150 verkeersregelaars.

De organisatie vraagt bewoners om rekening te houden met de Iron Man, maar vooral om er onderdeel van te zijn. Bijvoorbeeld door langs de kant aan te moedigen. "Bij de zwemstart en bij het stadsstrand zijn er heel veel mogelijkheden om te kijken, bij het stadsstrand is er ook catering aanwezig." De weersvoorspellingen van vandaag zien er ook nog eens goed uit. Het wordt vandaag zo'n 22 graden.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.