Ga naar Content

Lift kapot: Geertje (82) kan verdieping niet af, moet eigen verjaardag afzeggen

Geertje de Vries uit Bennebroek zit nu een week opgesloten in de vleugel van haar verzorgingstehuis. Al acht dagen lang is de lift in het complex kapot. Tot overmaat van ramp staat voor aanstaande zondag haar verjaardagsfeest gepland. Dat is nu noodgedwongen verzet. Wel werkt ouderenzorgorganisatie Kennemerhart aan een tijdelijke oplossing.

Het zorgcomplex in Bennebroek waar het probleem met de lift zich voordoet - Foto: aangeleverd

Geertje woont nog niet zo lang in zorgcomplex Meerleven in Bennebroek. Sinds mei dit jaar, om precies te zijn. Maar sindsdien zijn er wel al drie eerdere storingen aan de lift geweest. Zo bont als nu heeft ze het nog niet eerder meegemaakt. "Mijn moeder vraagt zich af hoe dit nou nog kan gebeuren in deze tijd", laat haar zoon Marcel telefonisch weten. "Bewoners en bezoekers zijn erg teleurgesteld."

Vervangend onderdeel

Bijna vijftig andere bewoners zitten in dezelfde situatie als Geertje. Ze kunnen niet naar beneden vanaf hun woonetage. Eten krijgen ze op hun kamer bezorgd. De problemen met de lift in hun woonvleugel lijken zich nu toe te spitsen op een vervangend onderdeel, dat pas begin volgende week arriveert.

Kennemerhart verwachtte vrijdagochtend nog dat de storing voor het weekend zou worden opgelost. Dat is dus helaas niet gelukt. In de loop van de middag vernamen bewoners dat er een tijdelijke oplossing komt. Er wordt een tijdelijke traplift geïnstalleerd om bewoners alsnog van de ene naar de andere verdieping te krijgen.

Tekst gaat door onder de foto 

De lift kan en mag al meer dan een week niet gebruikt worden - Foto: aangeleverd

Kort daarvoor hadden Marcel en zijn moeder al besloten om de weekendplannen aan te passen. Aanstaande zondag zou Geertje mee uit worden genomen naar Noordwijk, om daar haar verjaardag te vieren. Ze is 82 geworden. Zonder werkende lift gaat dat niet lukken voor Geertje, die zich voornamelijk verplaatst in een elektrische rolstoel. Ook de tijdelijke traplift is dus voor Geertje geen oplossing. 

"Het is niet anders", zegt Marcel. "We gaan het een ander moment inhalen. Ik heb net maar even aardbeien en gebak gebracht." Een lichtpuntje is er wel voor Geertje. Ze is een grote voetbalfanaat. "Dus tijdens het EK zit ze aan de buis gekluisterd en leeft ze van wedstrijd tot wedstrijd. Dat houdt haar een beetje op de been gelukkig."

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]