Ga naar Content

Eindelijk zomer: strandtenten staan te trappelen na slechte seizoenstart

Het is misschien nog moeilijk te geloven, maar aankomende week lijkt het echt zomer te gaan worden in Noord-Holland. Goed nieuws voor strandpaviljoens, die hun seizoen al in het water zagen vallen. Hebben ze in de afgelopen maand uit pure wanhoop al personeel de deur uitgedaan? En verhalen ze hun misgelopen inkomsten nu misschien wel op de klant? NH zocht het voor je uit.

Strandtenten maken zich klaar voor het zomerse weer - NH Nieuws

De afgelopen maanden was het een stuk rustiger, vertelt Nienke van Beachclub Oost 3. "Gelukkig hadden we 's avonds en in de weekenden nog wel een hoop eters. Maar overdag is het strand leeg."

"Het is een spelletje waarbij je vrolijk moet blijven"

Nienke, Beachclub Oost 3

Minder gespekt

En dat laat uiteraard zijn sporen na, want de kas is minder gespekt. "Mooi weer betekent veel mensen, minder mooi weer betekent minder mensen. Gelukkig hebben we veel oproepkrachten die nog op school zitten en alleen in de weekenden werken. We proberen de uren zo eerlijk mogelijk te verdelen. En in de zomer krijgen we er wat extra krachten bij."

Hoewel je veel kunt plannen, blijft er niets zo onvoorspelbaar als het weer. "Het is meestal zo dat je met mooi weer te weinig personeel hebt en met minder mooi weer te veel. Het is een spelletje waarbij je vrolijk moet blijven."

Bitterballen en bier

Of het nu mooi weer is of niet, met de prijs van de bitterbal en het bier wordt niet gesjoemeld. "Aan het begin van het seizoen staan onze prijzen vast en we kijken wat we kwijt zijn aan de inkoop. Het is niet zo dat dat verandert."

Bij Oost 3 kun je een biertje krijgen voor €3,25 en een portie van acht bitterballen voor €8,-. Ook andere strandtenten zeggen toe hun prijzen niet te hebben verhoogd, ondanks alle misgelopen inkomsten van de laatste maanden.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de IJmond?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]