Ga naar Content

Veel klachten vliegherrie boven Gooi, maar geen inspraak van bewoners

De hinder van vliegherrie blijft toenemen, ondanks het vonnis van de rechtbank dat de Staat de wet- en regelgeving hierop moet aanpassen. Jan Stolker, vertegenwoordiger namens de inwoners van het Gooi bij de Maatschappelijke Raad Schiphol, maakt zich zorgen: "Het eerste kwartaal steeg het aantal klachten boven Hilversum met 40 procent."

Foto: NH Media

Kandidaat-minister Madlener geeft aan 'hoopvol te zijn dat Schiphol verder kan groeien' en dat terwijl het aantal klachten in heel Nederland het afgelopen jaar met 50 procent is toegenomen. De klachten over geluidshinder van Schiphol komen binnen bij BAS, het Bewoners Aanspraakpunt Schiphol. 

Met de komst van een vierde aanvliegroute, waar al langer sprake van is, en de inzet van groei van het aantal vluchten, leeft de angst dat de overlast voor omwonenden verder toeneemt. Er is inmiddels een petitie gestart die 70.000 mensen hebben ondertekend.

NH Gooi-verslaggever Mary Voigt vroeg Jan Stolker, vertegenwoordiger van de inwoners in het Gooi in de MRS, om een reactie op deze en andere recente ontwikkelingen in het Schiphol-dossier.

Klik op deze link om het interview te beluisteren.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Gooise streekredactie

Meer nieuws uit 't Gooi?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi
🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]