Ga naar Content

Nog maar weinig aanknopingspunten over onbekende familie op onafgemaakt schilderij

De zoektocht naar de nog onbekende familie op een schilderij van Dirk Smorenburg heeft weinig aanknopingspunten opgeleverd. Dat vertelt Hans Heijnen op NH Gooi Radio.

Wie is de familie op dit onafgemaakte schilderij? - Foto: Aangeleverde foto

Begin juni deed Hans een oproep op NH Helpt. Via de kleinzoon van schilder Dirk Smorenburg verkreeg hij een schilderij, waarop een moeder met haar vermoedelijk drie jonge zoons staan. Het is schilderij is nooit voltooid, omdat Smorenberg in 1960 overleed. De jongens moeten inmiddels in de 70 zijn en Hans hoopt dat hij ze alsnog het schilderij kan teruggeven.

Aan aandacht geen gebrek: de website is goed bezocht, vertelt de kunsthandelaar uit Loosdrecht. Maar gouden tips zijn er nog niet binnengekomen.

"Ik denk dat we die mensen wel gaan vinden"

Hans Heijnen

Hans blijft voorlopig doorzoeken. Wat hij met het schilderij doet als de familie nooit gevonden wordt? Sowieso niet wegdoen.

"Dat gebeurt eigenlijk zelden, want dat is gewoon zonde. Het blijft gewoon mooie kunst". Maar de kunsthandelaar hoopt vurig dat de familie nog gevonden wordt en dat die het schilderij overnemen. "Ik denk dat voor hun ook emotionele waarde zou hebben. Ik blijf positief en ik denk dat we die mensen wel gaan vinden."

Luister het interview met Hans hier terug.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Gooise streekredactie

Meer nieuws uit 't Gooi?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi
🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]