Ga naar Content

Turner Schmidt pakt NK-titel meerkamp; De Munck haalt richtscore op voltige

Voor de vierde keer uit zijn carrière heeft Casimir Schmidt bij de Nederlandse kampioenschappen turnen de meerkamptitel gepakt. Dat deed de 28-jarige Hoofddorper eerder in 2013, 2019 en 2023. Loran de Munck (Haarlem) beleefde ook een goede dag door de richtscore te halen op het onderdeel voltige. 

Casimir Schmidt - Foto: ANP

Schmidt won met zijn eerste plaats ook de vierde en laatste kwalificatie voor een plek in het olympisch team. De drie eerdere kwalificaties had hij ook al op zijn naam geschreven, dus de Hoofddorper kan zijn tickets boeken naar Parijs.

De Munck lijkt zich ook te kunnen gaan opmaken voor de Spelen. De Haarlemmer deed slechts aan drie van de zes onderdelen mee (voltige, ringen en brug). Op voltige, het toestel waarop hij in april nog zilver won op de EK, zette hij met 15,067 punten de hoogste score neer. Daarmee hield hij de concurrentie ver achter zich en voldeed aan de richtscore van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Hij bewees daardoor aan de eisen (score van 15,000 punten) op dit onderdeel te voldoen. 

Selectie

De bondscoach, Dirk van Meldert, maakt komende week zijn vijfkoppige selectie bekend voor Parijs. De laatste keer dat Nederland met een volledig mannenteam afreisde naar de Spelen, was in 2016 in Rio de Janeiro. 

Lees ook