Ga naar Content

Na vijftien jaar eindelijk podium voor Nina Kessler op NK wielrennen

Al vele jaren draait Nina Kessler mee in het wielerwereldje. Alleen stond de 35-jarige renster uit Velserbroek nog nooit op het podium tijdens een NK. Tot vandaag, want ze kwam als derde over de streep op het NK wielrennen in Arnhem. "Ik ga al vijftien jaar mee als prof en ik heb nog nooit op het podium gereden. Ik ben hier erg blij mee."

Nina Kessler na de derde plek op het NK wielrennen 2024 - NH Nieuws

De Noord-Hollandse rijdt tegenwoordig voor EF Education-Cannondale en als enige van deze ploeg deed ze mee aan het NK. Ze moest het dus opnemen tegen de sterke blokken van Team Visma | Lease a Bike en SD Worx. Met succes dus: "Dit was voor mij het hoogst haalbare. Zeker als eenling", vertelt Kessler. 

Geen podium voor team Visma Lease a Bike

Als eerste kwam Chantal van de Broek-Blaak over de finish op het NK wielrennen in Arnhem. De 34-jarige renster van SD Worx keerde begin dit jaar terug na haar zwangerschapsverlof, waardoor ze in 2023 geen koers heeft gereden. De zilveren plak was voor Mischa Bredewold.

Minder goed verging het met Riejanne Markus. De inwoonster uit De Zwarte Kat, een buurtschap in Amstelveen, was afgelopen week nog de snelste bij het NK tijdrijden, maar Markus kwam nu niet verder dan de 26e plek. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52