Ga naar Content

Slachtoffer (20) bootongeluk werd overvaren door speedboot

De 20-jarige man die gisteravond overleed na een ongeluk in de Westeinderplassen, werd overvaren door een speedboot. Dat bevestigt de gemeente Aalsmeer. Volgens een bekende van het slachtoffer was de man aan het wakeboarden voordat het ongeluk plaatsvond. 

Botsing op Westeinderplas in Aalsmeer - Foto: VLN Nieuws

Omroep West sprak met iemand dichtbij de persoonlijke kring van het slachtoffer. Hij vertelt dat de groep waar het slachtoffer bij hoorde op de plassen aan het wakeboarden was. Dat verklaart mogelijk waarom de man op het moment van het ongeluk in het water lag.

Wakeboarden is te vergelijken met waterskiën; de wakeboarder staat op een plank en wordt door middel van een lijn (meestal aan een boot bevestigd) over het water getrokken. 

Speedbootbaan 

Het ongeluk gebeurde in de zogenoemde 'snelvaartbaan' van de Westeinderplassen, ook wel 'speedbootbaan' genoemd. Hier mag harder gevaren worden dan op de rest van de plassen. Het 20-jarige slachtoffer werd na het ongeluk zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd en overleed daar aan zijn verwondingen.

Een woordvoerder van de gemeente Aalsmeer laat weten dat het slachtoffer in een boot zat met vrienden voordat het ongeluk plaatsvond. Hoe hij in het water terecht is gekomen is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk of de bestuurder van de boot in het bezit was van de juiste papieren. Om door de snelle baan te mogen varen is een vergunning vereist.

De bestuurder van de speedboot, een 21-jarige man uit Aalsmeer, is aangehouden. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.