Ga naar Content

Grote brand bij kwekerij in De Kwakel maakt loods met de grond gelijk

Op het terrein van een plantenkweker in De Kwakel is maandagmiddag een loods tot de grond toe afgebrand. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg op naastgelegen kassen.

Rectificatie

In een eerdere versie van dit artikel werd gemeld dat de kwekerij was afgebrand. Dat klopt niet. Het gaat uitsluitend om één van de loodsen op het terrein, die volgens een woordvoerder van de Brandweer Amsterdam-Amstelland werd verhuurd aan bedrijven ook 'iets met planten doen'. Behalve loodsen staan er ook kassencomplexen en een woonhuis op het terrein.  

Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de loods volledig in de as is gelegd. Rond 22.00 was de brand onder controle. Op het dak van de loods heeft de brandweer asbest ontdekt. Er wordt nog onderzoek gedaan naar mogelijke effecten hiervan. 

Er is niemand gewond geraakt door de brand. De woordvoerder laat weten dat de brand niet is overgeslagen naar het naastgelegen woonhuis en de kassen op het terrein. 

Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. Het is niet zeker of dat nog is te achterhalen, omdat er weinig over is gebleven van de loods. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.