Ga naar Content

Waar blijven de oranjevlaggetjes in de Noord-Hollandse Oranjestraten?

Het EK-voetbal is in volle gang, maar nog altijd kleuren vier Noord-Hollandse Oranjestraten weinig oranje. Een paar weken geleden deed NH een rondje bij vier Oranjestraten om te peilen hoe het er met de EK-versiering voor staat, maar op dat moment waren de straten nog akelig kleurloos. Een bewoner beloofde daar verandering in te brengen, maar dat lijkt nog niet echt het geval.

Hoe Oranje zijn de Oranjestraten? - NH Nieuws

In de Oranjestraat in IJmuiden is nog weinig sfeer te bekennen. Op enkele plekken in de straat is een verdwaald vlaggetje te zien. Toch is er één woning waar de bewoners zich hebben uitgesloofd.

Het huis hangt vol versiersels en er staat zelfs een auto met een grote oranjehoes op de voorklep. "Tien jaar geleden was het hier heel anders, toen deed iedereen hier mee. Nu zijn er veel expats die niets met oranje hebben", vertelt de bewoner en eigenaar van de auto enigszins teleurgesteld.

Sfeer ver te zoeken

In Hoofddorp is de sfeer eveneens nog ver te zoeken. Het enige huis dat zich van zijn beste oranje kant laat zien, is de woning waarvan de bewoner aan NH had beloofd om meer versiering op te hangen. Zowel binnen als buiten is het EK goed zichtbaar, maar de rest van de buurt doet daar niet aan mee. Ook iemand op straat merkt dat op. "Voor het EK is dit wel een beetje een tegenvallertje."

Lees ook

Dan de Haarlemse Oranjestraat: kan deze straat dan nog de eer redden? Daar lijkt het wel op. De hele straat hangt er vol met slingers, van de ene naar de andere kant. Een bewoner legt uit dat het initiatief voor de versiering ontstond in hun buurtapp, waar iedereen met elkaar bedacht om de straat te pimpen. "Wie weet gaan we nog meer ons best doen als Nederland doorgaat", laat een bewoner weten. 

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.