Ga naar Content

Blije Guus Offerhaus niet naar kantoor, maar staat op het veld bij eerste training Telstar

De bal rolt weer op het kunstgrasveld van Telstar. In Velsen-Zuid stond onder leiding van Anthony Correia de eerste training van het nieuwe seizoen op het programma. Met onder meer Guus Offerhaus, die onlangs overkwam van Quick Boys. "Het kan een mooie springplank zijn."

Eerste training Telstar met de nieuwe hoofdtrainer Anthony Correia - NH Nieuws

"Tot voor kort ging ik nog naar het kantoor en nu sta ik op het voetbalveld", glimlacht Guus Offerhaus. De 23-jarige inwoner uit Midwoud hoopt op een plek in het centrum van de verdediging. "Ik verwacht dat ik met mijn kwaliteiten op dit niveau goed kan aanhaken."

Anthony Correia

Een speciale dag voor Offerhaus en dat gold ook voor Anthony Correia. Het Telstar-icoon speelde vijftien jaar zelf in het witte shirt, vervolgens kwam hij in de rol van assistent-trainer en nu is hij de grote baas. "Vorig jaar al een klein beginnetje gemaakt. Nu het officieel is en dat is wel prettig." Correia nam vorig seizoen na de winterstop de honneurs waar samen met Ulrich Landvreugd.

Tekst loopt verder onder de video.

Trainer Anthony Correia over toekomst van Zakaria Eddahchouri - NH Nieuws

Zakaria Eddahchouri

Dan de toekomst rondom spits Zakaria Eddahchouri. Vorig seizoen maakte de spits veertien treffers voor Telstar en dat leverde in de winterstop al interesse op van FC Groningen. Uiteraard hoopt Correia in het nieuwe voetbaljaar ook over de goaltjesdief te kunnen beschikken. "Telstar naar een hoger plan brengen."

De eerste oefenwedstrijd van Telstar is op 3 juli tegen Go Ahead Eagles. En op vrijdag 9 augustus start het seizoen voor de ploeg van Correia in Arnhem tegen Vitesse. Als de degradant uit de eredivisie dan beschikt over een proflicentie.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52