Ga naar Content

Twee verdachten vast voor straatroof met doodsbedreiging in Hoofddorp

De politie heeft twee verdachten, van 17 en 25 jaar oud, opgepakt voor een gewelddadige straatroof eerder deze week. Daarbij werd het slachtoffer niet alleen beroofd, maar ook met de dood bedreigd. 

Straatrover met mes - Foto: AdobeStock

Het slachtoffer wandelt in de nacht van zondag op maandag vanaf het station richting zijn woning als hij plotseling wordt benaderd door twee gewapende mannen. Onder bedreiging van een mes sommeren ze hem naar het Stadspark te lopen. 

Daar aangekomen eisen ze zijn waardevolle bezittingen op. Ze maken hem bovendien duidelijk dat hij zijn leven niet zeker is als hij de beroving bij de politie meldt. Uiteindelijk gaan ze er met zijn telefoon, zijn portemonnee en het horloge van het slachtoffer vandoor.

Verdachten

Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan, waarna de recherche al snel twee verdachten in het vizier kreeg. Zij zijn gisteren aangehouden, zitten nog vast en worden verhoord. Het gaat om een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 17-jarige jongen uit de gemeente Dronten (Flevoland). De politie gaat door met het onderzoek naar de straatroof.

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]