Ga naar Content

Inbreker steelt persoonlijke spullen en laat een puinhoop achter in Zaanse woning

In een woning in Zaandam zijn zondag 14 april talloze persoonlijke spullen en sieraden gestolen. De inbreker oogt kalm, maar laat een ravage achter in het huis. Politie Noord-Holland toont vandaag in Bureau NH camerabeelden van de verdachte.

Door de kalme manier waarop de verdachte het huis benaderd, lijkt het er in eerste instantie op dat het om zijn eigen woning gaat. Maar niks is minder waar. Iets na drie uur op 14 april breekt de man in bij de woning aan de Thijssestraat in Zaandam.

Puinhoop

Eenmaal binnen maakt de inbreker er een puinzooi van. Als een uur later de bewoners thuiskomen, treffen ze een complete chaos aan. Kasten zijn opengetrokken en een sieradenkistje lag op bed. De inbreker is tegen die tijd al gevlogen. Sieraden en honderden euro´s zijn in een Lidl-tasje meegenomen. 

Bekijk hieronder naar de gestolen spullen.

Alle gestolen spullen hebben ook een persoonlijke waarde voor de slachtoffers, zoals een diamanten trouwring, gouden armbandjes en een gouden ketting met daarin twee namen gegraveerd. “Als u deze items te koop aangeboden ziet worden, meld het ons dan, want uiteraard zien de eigenaren die erg graag terug”, benadrukt de politie. 

Wat opvalt is dat de deur tijdens de inbraak niet lijkt te zijn beschadigd. De recherche houdt er rekening mee dat de inbreker aan een valse sleutel is gekomen. Als hij wegloopt bij de woning, lijkt hij te doen alsof hij bij bekenden is geweest door nog even te zwaaien. 

Signalement

De man heeft een lichte huidskleur, draagt een blauwe spijkerbroek, een blauwe jas en een zwart T-shirt en heeft tijdens de inbraak in die woning in Zaandam blauwe schoenen met witte zolen aan en een petje op. Als hij de woning uitkomt, is duidelijk te zien dat hij een bril draagt.

Signalement van de dader - NH Nieuws

Lees hier meer over woninginbrekers:

Weet jij meer?

Politie Opsporingstiplijn: 0800 - 6070 (gratis)

Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 (gratis) of meldmisdaadanoniem.nl

Meer Bureau NH?

TV: woensdag 17.10 uur, ieder half uur herhaald (Ziggo 707, KPN 509)

Radio: woensdag 17.45 uur (ether: 93,9 FM, kabel: 92,5 FM)