Ga naar Content

Minderjarige zwemmer overleden na vermissing in Ouderkerkerplas

De minderjarige zwemmer die gisteren uit de Ouderkerkerplas is gehaald, is overleden. Dat laat de politie vanochtend weten. De jongen ging gisteren tijdens het zwemmen kopje-onder en werd een uur later door de brandweer in kritieke toestand uit het water gehaald.

De minderjarige jongen die gisteren door hulpdiensten uit het water is gehaald is overleden - Foto: Inter Visual studio / Talha Andac

Er werd al snel groot alarm geslagen. Brandweermensen zochten in het water en boven water keek een politiehelikopter naar hem uit. Het slachtoffer werd na een klein uur gevonden en door brandweerduikers uit het water gehaald.

De jongen werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar is daar gisteren aan zijn verwondingen overleden. Een woordvoerder van de politie Amsterdam laat weten dat er sprake is van een 'noodlottig ongeval'. Het is niet duidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren en wat de leeftijd van de minderjarige jongen is. 

"Feitelijk is alleen hulp die direct ter plekke geboden kan worden effectief om een zwemmer in nood te helpen", schrijft Het Nederlands Instituut Veiligheid Zwemlocaties (NIVZ). De instantie benadrukt in haar aanbevelingen dat zwemmers die niet meer bovenkomen gemiddeld na zes minuten al overlijden. Na vier minuten treedt hersenbeschadiging op. 

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

whatsapp Wil je ons nieuws via WhatsApp ontvangen? Abonneer je hier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.