Ga naar Content

Eigenaar strandhuisje krijgt 750 euro: festival Zandvoort kan doorgaan

Het trancefestival Luminosity Beach in Zandvoort kan donderdag gewoon van start gaan. Een eigenaar van een strandhuisje nabij Bernie's Beach Club stapte naar de rechter om de vergunning in te laten trekken, maar de klager trok haar zaak tijdens de behandeling in. Ze is tevreden met een tegemoetkoming van 750 euro.

De strandhuisjes staan dicht op het festivalterrein - Foto: NH Media / Geja Sikma

De eigenaar van het strandhuisje ondervindt overlast van het festival. Het gaat vooral om het geluid dat het housefestival produceert. Het festival wordt ieder jaar drukker bezocht en dat levert de nodige overlast op. De gemeente Zandvoort verleende de vergunning, maar hield daarbij geen rekening met de belangen van de bezitters van de strandhuisjes, vindt de klager. 

750 euro

De zaak diende woensdag voor de voorlopige voorzieningenrechter in Haarlem. Tijdens een schorsing van de zitting sprak de vrouw met de organisatoren van het festival. Ze kreeg een compensatie van 750 euro aangeboden en accepteerde die. Het bezwaar werd ingetrokken en daarmee hoefde de rechter ook geen uitspraak meer te doen in deze zaak. 

De eigenaar van het strandhuisje krijgt ook bij de komende edities van het festival een compensatie, zo spraken de partijen af. Het festival begint donderdag en duurt tot en met zondag bij Bernie's Beach Club aan Boulevard Barnaard in Zandvoort.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]